Vilken vinkyl passar i mitt kök?


Det är en fråga vi möts av dagligen från nya kunder och det är en viktig fråga att ställa inför sitt köp av en vinkyl! Idag finns det en uppsjö av vinkylar, från olika varumärken och i olika prisklasser. Men, det är stor skillnad på detaljer och funktionalitet så det gäller att ha tungan rätt i mun och ställa sig följande frågor innan köptillfället:

1. Vilken dörrhöjd passar i ditt kök?
Är ditt kök från Ikea, Marbodal eller kanske en annan kökstillverkare? För ett snyggt och exklusivt intryck i köket rekommenderar vi att du köper en vinkyl med samma dörrhöjd som luckhöjd på övriga köket. Det skapar en känsla av att vinkylen är platsbyggd in i ert kök och det tycker vi, personligen, är absolut snyggast! Är du osäker på dörrhöjden? Mät en kökslucka i ditt kök så får du svaret på vilken dörrhöjd du ska leta efter. Vi erbjuder vinkylar med en dörrhöjd på 700, 716, 730, 780 & 800 mm vilket täcker majoriteten av kökstillverkares standarder.

2. Är sockeln avtagbar?
Många billigare vinkylar på marknaden har en fast sockel som inte går att ta av. Det innebär att du inte har möjlighet att ta bort vinkylens ventilationsgaller. På mQuvées enheter kan du alltid ta bort ventilationsgallret och därmed kan du installera vinkylen tillsammans med din kökssockel. OBS - Glöm inte att göra ventilationshål till vinkylen i din befintliga kökssockel!

3. Kan jag byta ut handtaget?
Det är inte alltid som vinkylens handtag passar med din köksinteriör. Var därför uppmärksam på om vinkylens handtag har ett standardiserat cc-mått så att du kan byta handtaget till ett som passar bättre! Endast ett fåtal aktörer erbjuder detta idag.

4. Vilken kulör har vinkylen?
Kanske har du ett färgglatt kök och vill ha en vinkyl i samma färg eller vill du säkerhetsställa att vinkylen har rätt vita nyans innan installation? Oavsett så finns möjligheten att välja exakt nyans för dörr, handtag & sockel genom custom made.

Vinkylar 700 mm

En vinkyl med en dörrhöjd på 700 mm passar ofta till kök från Marbodal, HTH och Epoq. I mQuvées serie Wincave erbjuder vi ett brett sortiment av vinkylar med dörrhöjden 700 mm. Sockeln är avtagbar, du kan byta ut handtaget och finns inte vinkylen i rätt kulör så erbjuder vi custom made.

Vinkylar 780 mm

En vinkyl med en dörrhöjd på 780 mm passar ofta till kök med lite högre köksbänkar. Genom mQuvées serie Wincave erbjuder vi vinkylar med en dörrhöjd på 780 mm i storlekarna 30 och 60 cm. Sockeln är avtagbar och handtaget har ett standardiserat cc-mått som går att byta ut vid önskemål och behov!

Vinkylar 800 mm

En vinkyl med en dörrhöjd på 800 mm passar ofta till kök från Ikea. I mQuvées serie Wincave erbjuder vinkylar i bredden 30 cm, 40 cm & 60 cm med dörrhöjden 800 mm. Sockeln är avtagbar och du kan byta ut handtaget vid önskemål och behov. I denna dörrhöjd erbjuder vi även något som kallas för “Panel Ready” - det innebär att du kan klä vinkylen med samma panel som övriga köksluckor och på så vis få ett väldigt integrerat och platsbyggt intryck.