Vinkällare


Vi har allt du behöver för din vinkällare

Välkommen till vår guide, din ultimata destination för information om att inreda och utrusta din vinkällare till perfektion! Vi erbjuder ett omfattande sortiment av produkter som kommer att ta din vinförvaring till en helt ny nivå. Med våra noggrant utvalda produkter kan du skapa de optimala förhållandena för att lagra och åldra dina viner.

Vi är stolta över att erbjuda högkvalitativa produkter för vinförvaring som kommer att förhöja din vinkällares estetik och funktionalitet. Utforska vårt sortiment idag och låt oss hjälpa dig skapa den perfekta vinkällaren som du alltid har drömt om!

Visa all inredning för vinkällare och vinrum ➔
Vinställ
Vinställ

Inred din vinkällare med en vägg av olika vinställ! Vi erbjuder robusta vinställ som är lätta att förankra och kombinera - för att det ska vara enkelt och roligt att utöka sin vinsamling. Med flera olika modeller att välja mellan kan du anpassa väggen helt efter din egen smak och bygga vidare på den i takt med att din vinsamling växer.

- Starka och slittåliga
- Obegränsad kapacitet
- Bygg din egen vägg av vinställ

VISA ALLA VINSTÄLL ➔

Färdiga vinrum

Ett vinrum är en avsett utrymme designat för att lagra och visa upp vin. Till skillnad från en vinkällare, som vanligtvis är belägen i en källare eller under marken, kan ett vinrum placeras var som helst i ett hem, som till exempel ett extra sovrum eller en omgjord garderob.

- Enkelt underhåll
- Automatisk fuktighetsreglering
- Låsbar dörr

VISA ALLA VINRUM ➔

Färdiga vinrum
Kylaggregat för vinkällare och vinrum
Kylaggregat för vinkällare och vinrum

Att investera i ett kylsystem för vinkällaren är ett utmärkt sätt att skydda din vinsamling och se till att den håller sig i optimalt skick i många år framöver. Med rätt kylsystem kan du avnjuta ditt vin på bästa möjliga sätt, oavsett om du är en dedikerad samlare eller bara en entusiast som vill uppleva den fulla smaken av en fin årgång.

- Låg ljudnivå
- Bibehåller en stabil temperatur och rätt fuktighetsnivå
- Tillförlitlig kvalitet

VISA ALLA KYLAGGREGAT ➔


FAQ - Frågor och svar / FAQ


Hur stor vinkällare behöver man?
Hur stor vinkällare man behöver beror på individuella preferenser och behov. Det finns ingen exakt storlek som passar alla. Några faktorer att överväga är antalet vinflaskor du vill lagra, om du planerar att åldra vin eller bara förvara för kort tid, och hur mycket utrymme du har tillgängligt. En generell riktlinje är att beräkna cirka 1,5 till 2 kvadratfot per vinflaska. Det är också viktigt att ha tillräckligt med utrymme för att röra sig runt och komma åt flaskorna. Om du känner dig osäker så hör av dig till vår kundtjänst för att få anpassade rekommendationer baserat på dina specifika behov.

Vilken temperatur ska det vara i en vinkällare?
En vinkällare bör hålla en temperatur mellan 10°C och 14°C men 12°C är den optimala temperaturen för att åldra vin och champagne. Det är extra viktigt att undvika stora temperaturfluktuationer och för mycket värme eller kyla, eftersom dessa faktorer kan påverka vinets kvalitet och åldringsprocess. En konstant temperatur är nyckeln för att säkerställa att vinet åldras på bästa sätt och behåller sin smak och karaktär.

Vilken luftfuktighet ska det vara i en vinkällare?
Den optimala luftfuktigheten i en vinkällare är mellan 50% och 70%. En lämplig nivå av luftfuktighet är viktig för att bevara vinets kork och förhindra att den torkar ut eller möglar. För låg luftfuktighet kan få korken att krympa och orsaka läckage, medan för hög luftfuktighet kan leda till mögelbildning på flaskorna och deras etiketter. Att upprätthålla en jämn och lämplig luftfuktighet är viktigt för att säkerställa att vinet lagras på bästa sätt. En klimatanläggning kan vara till hjälp för att uppnå och bibehålla rätt luftfuktighet.

Vad är skillnaden mellan ett vinlagringsskåp och ett vinrum?
Ett vinlagringsskåp och ett vinrum skiljer sig åt i flera avseenden, främst när det gäller kapacitet, placering och anpassningsbarhet. Här är några av de viktigaste skillnaderna mellan ett vinlagringsskåp och ett vinrum:

Kapacitet: Ett vinlagringsskåp är oftast mindre i storlek och har begränsad kapacitet när det gäller att lagra vinflaskor. Det kan vanligtvis rymma upp till några hundra flaskor. Å andra sidan kan ett vinrum ha betydligt större kapacitet och kan vara utformat för att rymma tusentals flaskor, vilket gör det mer lämpligt för seriösa samlare eller verksamheter inom vinbranschen.

Placering: Ett vinlagringsskåp är en fristående enhet som kan placeras i olika delar av hemmet eller kommersiella utrymmen. Det kräver ingen omfattande installation och kan enkelt flyttas vid behov. Å andra sidan är ett vinrum vanligtvis en dedikerad plats eller utrymme som är byggt specifikt för vinlagring. Det kan vara en del av källaren, ett separat rum eller till och med en specialbyggd anläggning. Ett vinrum kräver vanligtvis mer planering och installation än ett vinlagringsskåp.

Sammanfattningsvis kan man säga att ett vinlagringsskåp är en mer kompakt och praktisk lösning för att lagra och åldra vinflaskor i mindre skala. Å andra sidan är ett vinrum en mer omfattande och anpassningsbar lösning som kan hantera större mängder vin och skapa en idealisk lagringsmiljö för seriösa vinentusiaster och yrkesverksamma inom vinbranschen.

Hur bygger man ett vinrum?
1. Utvärdera dina behov: Bestäm vilken kapacitet du vill att ditt vinrum ska ha. Ta hänsyn till antalet flaskor du vill lagra och eventuellt utrymme för framtida tillväxt.

2. Välj lämplig plats: Hitta en lämplig plats för ditt vinrum. Det kan vara en befintlig källare, ett ombyggt rum eller till och med en separat byggnad. Se till att platsen är välisolerad och har möjlighet till temperatur- och fuktighetskontroll. Tänk också på att vin är känsligt för ljus, UV-strålar och vibrationer. Genom att hålla vinet i mörker och skapa en vibrationsfri miljö skyddas det från skadligt ljus och får de bästa möjliga förutsättningar för att mogna och utvecklas som det är avsett.

3. Planera layouten: Bestäm hur du vill organisera ditt vinrum. Tänk på hyllsystem, lagringsmetoder och eventuellt en arbetsyta för provning eller förberedelse av vin.

4. Temperatur- och fuktighetskontroll: Installera en klimatanläggning för att säkerställa att rätt temperatur och luftfuktighet upprätthålls. Det är viktigt att ha en stabil temperatur mellan 10°C och 14°C och en luftfuktighet mellan 50-70%.

5. Starta din vinsamling: När ditt vinrum är klart kan du börja fylla det med din vinsamling. Se till att organisera vinerna på ett sätt som gör dem lättillgängliga.